Doorgaan naar artikel
Hoe zorg ik voor meer licht in huis?

Veel licht in je interieur geeft energie én laat een ruimte groter lijken. Bovendien is daglicht goed voor je gezondheid en productiviteit. Wil je meer daglicht creëren in een donkere kamer? Of heb jij een klein huis en wil je zorgen voor een ruimtelijk effect? Wij willen je een aantal tips geven om jouw interieur op te lichten.

Optimaal gebruik maken van daglicht

Allereerst is het belangrijk om zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Dit kan je doen door zo groot mogelijke ramen te plaatsen. Als je niet in de mogelijkheid bent om de grootte van je ramen te kiezen, zorg dan dat je zo optimaal gebruik maakt van het daglicht. Het is belangrijk dat de ramen vrij zijn. Plaats dus geen grote meubels of planten voor het raam. Dit betekent ook dat je de vensterbank zo ‘clean’ en transparant mogelijk moet houden, voor optimaal woonkamer licht.

Een andere must voor het optimaal gebruik maken van de lichtinval is het plaatsen van transparante gordijnen. We begrijpen dat je graag privacy wil, alleen dikke gordijnen kunnen veel licht tegen houden. Let hier dus op bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen. 

Spiegels

Een andere tip om meer licht voor je kamer te creëren is het gebruik van spiegels. De weerkaatsing van het lichtinval maakt een ruimte optisch groter. Plaats de spiegel zodat je het lichtinval naar de meest gunstige locatie reflecteert. Kies voor verschillende vormen, maten en materialen voor een speelse look. 

Ken je de Mirror °01 en Mirror °02 van Robuust al? Deze spiegels hebben een tijdloos design én zorgen voor meer licht in huis. Check hier al onze design spiegels.

Lichte kleuren

Een licht interieur helpt om het daglicht te weerkaatsen. Kies daarom voor lichte kleuren in je interieur, zoals wit of beige. Het belangrijkste is om de muren en vloer een rustige kleur te geven. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet te druk of donker oogt. Heb je een donkere houten vloer? Licht dan de ruimte op door een licht vloerkleed. 

Ook is het belangrijk dat de meubels en accessoires een lichte kleur hebben. Bij Robuust Amsterdam hebben we veel verschillende interieur accessoires die jouw interieur een frisse look geven!

Transparantie

Tot slot kun je ook spelen met de transparantie van je interieur. Een voorbeeld hiervan is meubels op pootjes of waar je onderdoor kan kijken. Dit reflecteert het licht op de vloer en geeft je interieur een optisch grotere uitstraling. 

Neem bijvoorbeeld onze bedframes. Deze zijn ‘open’ aan de onderkant zodat je er onderdoor kan kijken. Dit is perfect voor de transparantie van jouw interieur. Neem een kijkje bij onze slaapkamer inrichting voor inspiratie.