Doorgaan naar artikel
De interieur trends van 2023

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe interieur trends. Ga jij verhuizen of verbouwen? Of ben jij van plan om je interieur een upgrade te geven in het nieuwe jaar? Wij zetten de grootste interieur trends voor je op een rijtje.

Geometrische vormen

Een meubeltrend die we het komende jaar veel gaan zien zijn geometrische vormen. Banken, vloerkleden of kunstwerken: het kan allemaal. Zelfs de wanddecoratie mag nu een unieke vorm hebben. Door het toepassen van geometrische vormen in jouw interieur komt er een bepaalde speelsheid. Doorbreek de hoekigheid van je interieur door producten met unieke vormen te stallen. Denk bijvoorbeeld aan geometrische vormen aan de muur, of een tafel met een uniek design. 

De Sidetable °01 van Robuust Amsterdam is een bijzettafeltje die je in elke ruimte van je minimalistische interieur kan plaatsen.

Slow living

Duurzaam leven kan je geen trend noemen, maar het is zeker belangrijk om in deze tijd bewust te consumeren. Dit doe je door bewust na te denken voordat je iets koopt. Bedenkt dus bij je jezelf: ‘heb ik dit echt nodig?’
Een andere manier is door goed op te letten waar de producten die je consumeert vandaan komen. En dat de producten een lange levensduur hebben.

Bij Robuust Amsterdam is alles op een duurzame manier geproduceerd in Nederland om een leven lang mee te gaan. Ontdek meer over onze duurzaamheidsstrategie.

Minimalisme

Een trend die perfect aansluit op Slow living is: minimalisme. Deze trend komt uit Scandinavië overwaaien. Daar zijn er in de winter veel donkere dagen, daarom zijn ze in het Noorden professional geworden in het oplichten van interieur. Dit kan je doen door je interieur zo transparant en licht mogelijk te houden. Door te kiezen voor strakke lijnen en heldere kleuren creëer je een ruimte waarin je jezelf kunt terugtrekken en rust en ontspanning kunt ervaren. Ook het minimaliseren van je bezittingen sluit perfect aan bij de Slow living trend. Door je bezittingen te minimaliseren, creëer je meer ruimte en rust in je huis.

Ben je opzoek naar een minimalistisch bedframe? Check onze design bedframes.

Zachte kleuren

De trend is te herkennen aan de harmonie in de basiselementen en in het gebruik van kleur. Aardetinten en ton-sur-ton spelen hierbij een grote rol. Belangrijk is om de slaapkamer heel erg rustig te houden met wit en beige. De nieuwste kleuren voor de woonkamer zijn aardetinten, bijvoorbeeld bruin. Verder is het belangrijk om de ruimte te verlichten met warme lampen en sfeervolle verlichting. Met deze elementen kan je een rustige en stijlvolle woonkamer creëren die past bij de trend.

Ontdek de nieuwe kleur Clay van Robuust Amsterdam. Onze gehele slaapkamer collectie is beschikbaar in deze warme aardetint.