Doorgaan naar artikel

Matras recycling bij Robuust Amsterdam

Matras recycling staat hoog in het vaandel bij Robuust Amsterdam. Het is nog vrij uniek, want de meeste matrassen worden weggegooid, zonder dat er iets wordt hergebruikt. Vaak worden versleten matrassen in hun geheel verbrand. Dat kan anders. Hoe? Je leest er hier alles over.

Robuust Amsterdam bed in runtime met add ons en circulair matras

Wat is een matras recycling?

Matras recycling houdt in dat de materialen van een afgedankt matras worden hergebruikt. Vaak gaat het daarbij om een deel van de materialen, maar onze matras aanbieder pakt dat nog een stapje slimmer aan en doet aan circulaire recycling. Niet een aantal, maar alle materialen van de matrassen worden in nieuwe producten verwerkt. Zo krijg je circulaire matrassen.

Wat zijn de voordelen van matras recycling?

Matras recycling heeft vele voordelen. Zeker als het duurzame circulaire matras recycling betreft:

  • Het levert geen afval op. Daardoor worden de matrassen duurzamer.

  • Duurzaam betekent ook dat iets lang bruikbaar blijft. Dat geldt zeker voor deze circulaire matrassen. Ze gaan vele jaren mee. De matrassen zijn voorzien van een speciale QR-code die je informatie geven over het recycleproces. Zo weet je zeker dat je circulaire matras ook echt milieuvriendelijk is.

Een duurzaam matras voor jouw nachtrust

Matras recycling is goed voor het milieu. Je kan dus met een gerust hart slapen als je weet dat je een circulair matras hebt. Weer iets minder om je zorgen om te maken. Bovendien zijn deze matrassen niet alleen de duurzaamste, maar ook de allerbeste. Ze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Iedere soort wordt afgestemd op jouw lichaam zodat je altijd heerlijk slaapt. En wat voor slaper je ook bent, er is altijd een passend duurzaam matras dat past bij jouw voorkeuren.

Bed van Robuust Amsterdam met nachtplankje en hoofdbord en circulair matras

Combineer matras recycling met een duurzaam bedframe

Wil je het op-en-top milieuvriendelijk aanpakken? Zorg dan niet alleen met matras recycling voor een beter milieu, maar kies ook voor een duurzaam en minimalistisch bedframe in je slaapkamer. Je vindt ook duurzame add-ons in minimalistische stijl van Robuust Amsterdam op onze website.

Zijkant afbeelding zwart stalen bedframe met circulair matras in kamer met vloerkleed - Robuust Amsterdam

Bestel je gerecyclede matras online

Je hoeft niet naar de winkel om een gerecycled matras te kopen. Doe online een test om te ontdekken welk gerecycled matras het beste bij je past, en bestel het daarna direct. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem gerust contact met ons op.